Documentaire Fossa Eugeniana

Project Fossa Eugeniana is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de Werkgroep Documentaire Fossa Eugeniana als onderdeel van de Stichting Heemkunde Arcen, de Historischer Verein für Geldern und Umgegend e.V, Heimatverein Rheinberg eV en het Stadtarchiv Straelen.

Het wordt gesubsidieerd door Interreg Deutschland-Nederland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeenten Rheinberg, Geldern, Straelen en Venlo. Bovendien wordt het gesponsord door de firma’s Tecklenburg en Bofrost. Zonder hun steun was dit project in zijn huidige vorm niet geslaagd.

De doelstelling van dit project is door middel van een gefilmde documentaire van de hele Fossa Eugeniana, de betekenis van een bijna 400 jaar geleden grote geschiedkundige gebeurtenis in onze regio meer bekendheid te geven.

Die geschiedenis ligt in dit geval om de hoek maar bijna niemand weet er iets over te vertellen. Dát hopen we met dit project te veranderen.

Dit mini-project kan als zelfstandig project in Nederland geplaatst worden in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Binnen bestaande methodes zou het passen binnen de periode Ontdekkers en hervormers (1500-1600) of binnen de periode Regenten en vorsten (1600-1700). In Duitsland zou het kunnen worden ingepast binnen de bestaande regelgeving voor het geschiedenisonderwijs. Wij wensen U allen veel plezier met de uitvoering ervan.

Naar artikelen //